Maan van het Weerlicht – 31 augustus 2023

Na de volle maan op 1 augustus is het nog niet afgelopen met de intense energie voor deze maand. Er staat ons op 31 augustus om 03:35 uur een tweede volle maan te wachten, in het gevoelige teken Vissen. Wanneer er twee volle manen in één maand plaatsvinden, krijgt de laatste de bijnaam ‘Blauwe maan’. De herkomst van deze benaming heeft alles te maken met de uitspraak ‘once in a blue moon’, wat zoiets betekent als ‘heel zelden’. Dat is passend, want zo’n blauwe maan zien we gemiddeld eens in de 2,7 jaar.

Ook dit zal weer een volle supermaan zijn, maar de focus zal de dagen rondom deze gebeurtenis uitgaan naar andere thema’s. Zo zorgt de invloed van het teken Vissen ervoor dat je meer bezig bent met emoties en intuïtie. Je wordt uitgedaagd om niet alleen aandacht te besteden aan feiten, maar juist ook aan dat wat je voelt en intuïtief al weet. 

Neem deze avond de tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Je kunt hier op mediteren om meer inzichten te verkrijgen. Ook kun je jouw dankbaarheid uiting geven naar dat wat je hebt verkregen. Dit kun je doen door een Maan Ritueel uit te voeren.